YouTube Shorts-fonds is nu in Turkije! – Registrator Blog

4
YouTube Shorts-fonds is nu in Turkije!  – Registrator Blog

Er is bekend gemaakt dat het YouTube Shorts Fonds vanaf oktober ook in Turkije wordt ingezet. Dus wat is het YouTube Shorts Fund? Welke gemakken zal het zijn gebruikers bieden? Hier is het antwoord op al je vragen…

YouTube heeft aangekondigd dat het vanaf oktober het YouTube Shorts Fund in Turkije zal gebruiken om de productie van korte videocontent te stimuleren. Creators en artiesten die creatieve en unieke video’s in het Shorts-formaat produceren, worden betaald voor hun bijdragen.

YouTube, dat de afgelopen drie jaar meer dan $ 30 miljard heeft betaald aan producenten van inhoud, artiesten en mediabedrijven, verstrekt sinds mei het YouTube Shorts Fund van $ 100 miljoen aan verschillende markten over de hele wereld. Het Shorts Creator Fund is gelanceerd als een nieuwe tool waarmee makers en artiesten van inhoud geld kunnen verdienen met de inhoud die ze op YouTube produceren, van advertenties tot betaalde digitale producten, commerciële producten tot merkinhoud. YouTube is van plan dit fonds de komende maanden in meer landen te gebruiken. Het fonds, dat vanaf oktober in Turkije zal worden gebruikt, zal worden verdeeld onder producenten van inhoud en artiesten die creatieve en unieke video’s in Shorts-formaat produceren. Kanalen die in aanmerking komen voor de uitbetaling, verdienen in eerste instantie tussen $ 100 en $ 10.000 per maand, naast bonusbetalingen die worden berekend op basis van de algehele Shorts-prestaties van het kanaal en de positie van hun kijkers.

Timur Altop, Country Manager voor YouTube Content Partnerships, zei: “Dit fonds is de eerste stap naar ons langetermijnbetalingsplan voor video’s in Shorts-formaat. We zijn erg enthousiast over de komst van deze applicatie in Turkije”.

Robert Kyncl, Chief Business Officer van YouTube, zei: “Meer dan 14 jaar geleden lanceerden we het YouTube-partnerprogramma (YPP), ons eerste bedrijfsmodel in zijn soort dat het grootste deel van de inkomsten die tegenwoordig op het platform worden gegenereerd, deelt met videomakers. de fundamenten van de economie.”

Wie kan profiteren van het YouTube Short Fund?

Om van het fonds te kunnen profiteren, wordt van producenten van inhoud verwacht dat ze aan bepaalde criteria voldoen. Het geopende kanaal moet voldoen aan de communityrichtlijnen, auteursrechtregels en het betalingsbeleid van YouTube, en producenten van inhoud moeten in de afgelopen 180 dagen ten minste één voor de indeling geschikte Shorts-video naar hun kanaal hebben geüpload. Een andere vereiste is dat de producent van inhoud meerderjarig is in het land/de regio waar hij woont. Om ervoor te zorgen dat het kanaal in aanmerking komt, hoeft het niet al betaald te zijn via YouTube. Video’s met watermerken of logo’s van sociale-mediaplatforms van derden, niet-originele video’s (bijvoorbeeld directe en onbewerkte beelden van films of tv-programma’s) of opnieuw geüploade video’s van kanalen van andere makers worden niet in aanmerking genomen.

Bron: Marketing Turkije

Ähnliche Beiträge

Geef een antwoord