Wat is beeld-SEO? – Registrar Blog

0
Wat is beeld-SEO?  – Registrar Blog

SEO omvat veel verschillende onderdelen en strategieën. Voor een goed werkende SEO is het noodzakelijk om alles goed te organiseren. Het optimaliseren van afbeeldingen wordt op dit moment vaak over het hoofd gezien. Tijdens de ontwerpfase van een site kunnen afbeeldingen worden toegevoegd zonder dat deze goed zijn geoptimaliseerd. Een afbeelding die er bijvoorbeeld goed uitziet, wordt naar de site geüpload met een bestandsnaam zoals IMG712318.jpg, en dit is geen erg beschrijvende bestandsnaam voor afbeeldingen. Dus zonder de juiste optimalisatie en planning kan een waardevolle SEO-troef worden verspild.

Waarom is beeld-SEO belangrijk?

Het zoeken naar afbeeldingen op Google neemt met de dag toe. Met andere woorden, internetgebruikers zoeken ook naar afbeeldingen via zoekmachines, en wanneer visuele zoekopdrachten met betrekking tot uw branche worden uitgevoerd, is het erg handig voor de SEO-onderzoeken van uw site om de afbeeldingen van uw bedrijf in de eerste plaats te tonen. Door de afbeeldingen van uw site te optimaliseren, verbetert u de UX, de laadtijd en de positie van uw site in de reguliere SERP’s en het zoeken naar afbeeldingen.

Beeld-SEO is essentieel, vooral als je een e-commercesite hebt. Omdat u waarschijnlijk honderden afbeeldingen zult hebben, en als die afbeelding niet goed is geoptimaliseerd, loopt u veel potentieel verkeer en ranglijsten mis.

Met de komst van het zoeken naar afbeeldingen zal beeldoptimalisatie een nog grotere rol gaan spelen bij het zoeken. Zo kunnen internetgebruikers afbeeldingen gebruiken om producten te kopen. Google, Yandex en Bing gebruiken het vaak voor het zoeken naar afbeeldingen. Google heeft zelfs zijn eigen Google Lens en het geeft een redelijk goede visuele resultatenlijst.

Als de afbeeldingen op uw website niet correct zijn gemarkeerd en geoptimaliseerd, is het tijd om uw inspanningen te richten op dit aspect van de SEO van uw site.

E-commerce beeldoptimalisatie

Als u een e-commercebedrijf runt, weet u dat SEO erg belangrijk is en dat elke kleine verandering of aanpassing die u aan uw site kunt aanbrengen, u een voorsprong op de concurrentie geeft.

Een daarvan is beeldoptimalisatie. Afbeeldingen zijn goed voor meer bytes dan enig ander deel van een website, en dit geldt met name voor e-commercesites. Omdat ze meestal honderden, zo niet duizenden producten hebben en dus productafbeeldingen. Al deze productafbeeldingen kunnen een enorme impact hebben op de prestaties van uw site, wat van invloed kan zijn op uw retentiepercentage en conversies.

Daarom is het optimaliseren van de afbeeldingen van uw site een van de beste manieren om de prestaties van de website en de SERP-rangschikking te verbeteren. Dit is vooral handig als het gaat om grote e-commercesites.

Om te helpen bij de beeldoptimalisatie van uw site:

  1. Aangepaste bestandsnamen voor afbeeldingen genereren

Dit is waar uw SEO begint met de naam van het afbeeldingsbestand. Wanneer u uw afbeeldingsbestandsnamen maakt, moet u een beschrijvende bestandsnaam gebruiken die de juiste trefwoorden voor de afbeelding bevat. Dit komt omdat de naam van uw afbeeldingsbestand wordt gebruikt om Google te helpen begrijpen wat het onderwerp van de afbeelding is.

  • Schrijf SEO-vriendelijke afbeelding alt-tekst

Alt-tekst is belangrijk voor de afbeeldingen van uw site, omdat u deze kunt gebruiken om een ​​betere afbeeldingscontext te bieden, waardoor zoekmachines uw afbeeldingen op de juiste manier kunnen indexeren. Dit is ook wat er zal verschijnen als uw afbeelding een probleem heeft en niet kan worden geladen.

  • Grootte afbeeldingsbestand

De grootte van uw afbeeldingsbestand speelt een belangrijke rol bij het laden van uw site voor zowel gebruikers als zoekmachines. Als u grote (bestandsgrootte) afbeeldingen op uw site heeft, kan uw site erg langzaam laden. Nu paginasnelheid een rankingfactor wordt, is het nog belangrijker dan voorheen om ervoor te zorgen dat uw site binnen enkele seconden wordt geladen.

  • Kies het beste afbeeldingsbestandstype

De drie meest voorkomende typen afbeeldingsbestanden die u op uw site kunt gebruiken, zijn JPEG, GIF en PNG. Elk heeft zijn voor- en nadelen. JPEG is meestal de beste optie omdat het de beste opties biedt voor het behouden van de beeldkwaliteit wanneer het wordt gecomprimeerd of verkleind.

PNG wordt vaak gebruikt voor logo’s, omdat u hiermee een kleine afbeelding met een hoge resolutie kunt maken. U moet voorzichtig zijn, aangezien een afbeelding van hogere kwaliteit resulteert in een grotere bestandsgrootte, wat problemen met de prestaties van uw pagina zal veroorzaken.

GIF’s zijn vergelijkbaar met PNG-bestanden omdat het kleinere afbeeldingen zijn en niet mogen worden gebruikt voor productfoto’s of grotere afbeeldingen.

JPEG is het beste keuzeformaat omdat het de bestandsgrootte klein houdt zonder verlies van beeldkwaliteit en universeel wordt ondersteund.

  • Maak een afbeeldingssitemap

Net als een sitemap voor alle pagina’s op uw site, helpt het maken van een sitemap met afbeeldingen of het toevoegen van uw afbeeldingen aan uw bestaande sitemap Google om de afbeeldingen van uw site te ontdekken en de kans te vergroten dat uw afbeeldingen worden weergegeven bij het zoeken naar afbeeldingen.

Ähnliche Beiträge

Geef een antwoord