Technische SEO begrijpen

0
Technische SEO begrijpen

Technische SEO is totaal anders dan on-page en off-page SEO. Uw website heeft misschien veel organisch verkeer, maar als de conversies nog steeds erg laag zijn en het bouncepercentage hoog, betekenen al deze tekenen dat uw website mogelijk te lijden heeft van technisch slechte SEO.

Het creëren van de juiste strategie en het gebruik van technische SEO-trucs kan een positieve invloed hebben op uw website en niet alleen de organische verkeersstroom naar uw website vergroten, maar ook de conversies verhogen.

simtescil Gezien het belang van technische SEO-technieken hebben we enkele technieken voor je verzameld die je op je website kunt toepassen en waarmee je je conversies kunt verhogen.

Wat is technische SEO?

Technische SEO is de praktijk van het verbeteren van de zoekzichtbaarheid van uw website of verbeterde organische ranking die aan alle technische doelen voldoet. Simpel gezegd, het is een subset van on-page SEO die zich richt op het verhogen van de positie van uw site-items, het genereren van meer kijkers en het verhogen van de conversieratio.

Waarom is technische SEO belangrijk?

Technische SEO zorgt ervoor dat uw website sneller scoort en maakt uw site mobielvriendelijk. Bovendien is uw site beter te begrijpen door zoekmachines en wordt deze gecrawld en geïndexeerd.

Je kunt zeer goede inhoud schrijven en het serieus laten lezen. Als uw site echter tijd nodig heeft om te laden en er problemen zijn met mobiele compatibiliteit, blijven uw lees- en klikfrequenties lager, hoe goed uw inhoud ook is. In dergelijke gevallen zal ook het bouncepercentage van uw website hoog zijn. Ook kunnen hoge laadtijden van websites de omstandigheden verslechteren. Om dit op te lossen en hoger te scoren, is technische SEO een must.

Wat dekt technische SEO?

Mobiele compatibiliteit

Een mobielvriendelijke website is de toekomst van de digitale wereld. Wist u dat meer dan 51% van uw websiteverkeer afkomstig is van mobiele apparaten? (Bron: Google).

Dit geeft aan dat Google deze verandering heeft opgemerkt en de indexering heeft bijgewerkt op basis van hun mobiel-eerste indexeringsplannen. Daarom is het ontwerpen van een mobielvriendelijke website een absolute must voor marketeers.

Hoe maak je een mobielvriendelijke website?

 • Kies een mobielvriendelijke domeinsjabloon
 • Controleer de laadsnelheid van uw website
 • Configureer mobiele versie vergelijkbaar met desktopversie
 • Voeg afbeeldingen en video’s van hoge kwaliteit toe
 • Vermijd onnodige pop-ups en tekstblokkerende advertenties
 • Gebruik een grote lettergrootte en een leesbare letterstijl

SSL-certificaat

SSL-certificaat, dat uw internetverkeer versleutelt en uw serveridentiteit verifieert, is onmisbaar voor internetgebruikers om uw site te vertrouwen.

 • Uw gebruikersgegevens veilig houden
 • Eigendom van uw website verifiëren
 • Uw website betrouwbaar maken

SSL-certificaat is essentieel om te voorkomen dat hackers een dubbele nepversie van uw website maken.

Dit certificaat bevat de domeinnaam, de naam van de organisatie, de certificeringsinstanties die het heeft uitgegeven, en vervaldatums om te verschijnen en betrouwbaarder te zijn.

Websitesnelheid

Mensen komen terug als uw website slechts 3-10 seconden nodig heeft om te laden. Internetgebruikers zijn nogal ongeduldig met een traag ladende website.

Om de snelheid van uw website te verhogen:

 • Gebruik adaptieve en geoptimaliseerde beelden
 • Compressie van uw inhoud inschakelen (gebruik CDN-netwerk voor inhoudslevering)
 • Verminder omleidingen en verhoog het responspercentage van uw server
 • Volg de cache

Het upgraden van een webhostingpakket kan erg handig zijn om de websitesnelheid te verhogen. Ook mag de ideale laadtijd van een website niet langer zijn dan 2 seconden.

Genereer XML-sitemap

In het geavanceerde AMP-tijdperk heeft uw website een XML-sitemap nodig. Een XML-sitemap is een routekaart die Google naar alle belangrijke pagina’s van uw site leidt. XML-sitemaps zijn een van de belangrijkste onderdelen van SEO. Zelfs als je de interne links niet perfect hebt opgenomen, helpen ze de Google-zoekmachine om alle pagina’s op je website snel te vinden.

Google docs stelt dat als je een “grote website” of een “nieuwe website” of een “linkloze website” of “website met grote archieven” hebt, je een XML-sitemap nodig hebt.

Ähnliche Beiträge

Geef een antwoord