Hoe Instagram-bedrijfsaccount beheren? – Registrator Blog

3
Hoe Instagram-bedrijfsaccount beheren?  – Registrator Blog

Hoe moet je het Instagram-account van je merk beheren? Instagram, het meest gebruikte platform voor sociale media, kijkt nu naar hoe je contact maakt met je klanten en volgers, naast geweldige inhoud en visuals. Dus, kun je echt contact maken met je klanten? Kunt u de producten van uw merk goed op de markt brengen? Kun je je Instagram-account goed beheren? Hier zijn alle dingen die je je afvraagt ​​in ons artikel….

Als we het over sociale media hebben, kunnen we ons product dan correct op de markt brengen? Kunnen we de aankondiging doen voor onze concurrenten? Want van nature houden sociale media van snelheid. Direct reageren op berichten, opmerkingen en verzoeken die naar uw eigen sociale media-accounts worden gestuurd, heeft een positieve impact op uw volgers en klanten. Volgens de onderzoeken is de wachttijd van gebruikers van sociale media voor een vraag gemiddeld 2 uur. Als het vereiste antwoord na 2 uur niet wordt gegeven, verliest de persoon die de vraag stelt zijn interesse in dat merk omdat hij de dialoog die hij wil aangaan niet kan starten. Docent en professional digitale communicatie Gamze Nurluoğlu gaf informatie over het onderwerp: “Het is niet voor elk merk mogelijk om een ​​team op te richten dat hun Instagram-account 24/7 in de gaten houdt. Bovendien is het niet altijd mogelijk om deze moderatie op een gecontroleerde manier te doen, vooral in accounts met hoge volgers; Over het hoofd geziene opmerkingen en berichten veroorzaken soms crises. We hebben in het verleden vaak gezien dat zelfs één over het hoofd geziene klacht grote crises veroorzaakt. Denk ook aan de campagneperiodes. Dingen worden een beetje rommelig. Als het belangrijkste punt van Instagram-communicatie is om systematisch binnenkomende reacties, tags en berichten te volgen en een dialoog aan te gaan met de volger, hoe gaan we dat dan doen? Op dit moment hebben we nu een assistent die officieel is goedgekeurd door Instagram; InstaChamp!” Hij doet uitspraken over Instagram en de bindende modellen van de nieuwe wereld.

InstaChamp, ’s werelds eerste officiële tool voor het automatiseren van berichten, geïmplementeerd door het bedrijf MobileMonkey, helpt bij het schalen van interacties en het creëren van geautomatiseerde klantenondersteuning. Het maakt ook het automatisch verzenden van op trefwoorden gebaseerde berichten mogelijk door alle berichten, opmerkingen en tagging van volgers te volgen.

Hoewel Instagram tot nu toe erg gevoelig is geweest voor applicaties van derden, heeft het veel applicaties geblokkeerd als spam of bestrafte accounts in het algoritme. Het InstaChamp-systeem was de eerste app die goedkeuring kreeg van Instagram en kan vandaag veilig worden gebruikt op Instagram-bedrijfsaccounts.

5 voordelen van InstaChamp voor accounts

1. 24 uur bereikbaar zijn

Is het mogelijk om 24 uur beschikbaar te zijn? Nee maar eigenlijk wel. Het is natuurlijk moeilijk om reacties en berichten buiten werktijd of ’s nachts te volgen. Met het automatiseringsberichtensysteem van InstaChamp kunt u echter op elk moment contact houden met uw volgers en hen een merkimago geven dat luistert naar hun consumenten/volgers. Vooral met de op trefwoorden gerichte automatiseringsoptie kunt u uw bericht rechtstreeks naar bepaalde trefwoorden sturen. “Prijs?” Uw berichten hoeven niet op de ochtend te wachten. Het bericht van uw potentiële klant wordt beantwoord en misschien rondt hij zijn boodschappen af ​​terwijl u slaapt.

2. Interactie aanmoedigen

Snelle interactie met volgers versterkt direct de band tussen account en volger. Gebruikers die snel antwoorden kunnen krijgen; ze hebben nu meer kans om met hun nieuwe vragen en problemen om te gaan. Interactie die uitmondt in een dialoog; blijft interageren.

3. Vergroot het inhoudsbereik met automatisch antwoord op verhaalvermeldingen

Instagram-verhalen worden gerangschikt als de beste plek voor merkbekendheid en volgersbetrokkenheid. Dan kunnen we zeggen dat verhalen voor ons van cruciaal belang zijn. Wanneer uw account nu in een verhaal wordt genoemd, kunt u die gebruiker elk gewenst bericht sturen. Gebruikers die antwoorden op uw verhalen krijgen; Omdat ze u zullen aanmoedigen om meer over uw account te delen, kunt u verkeer van verschillende accounts ontvangen en uw accountbereik vergroten.

4. Zorgt voor direct verkeer naar uw website

“Klik op link in profiel.” Dit discours is nu heel oud. InstaChamp; Het zet uw verkeer op Instagram om in webverkeer, zodat u uw verkoopkanalen direct kunt aansturen. Om de verkoop en conversies te verhogen, kunt u het bericht of de opmerking van uw volgers met een automatisch bericht beantwoorden en ze doorverwijzen naar uw website of welk kanaal dan ook.

5. Verhoogt uw omzet bij uw potentiële klanten

Het is aan jou om van je volgers, die je hebt vastgelegd met gerichte trefwoorden en verzonden links, potentiële klanten te maken. Het enige dat u hier hoeft te doen, is een call-to-action-berichtenautomatisering instellen met InstaChamp. U kunt herinneringen maken en verkopen stimuleren met automatische berichten die u in de vorm van een gespreksstroom maakt en met bepaalde tussenpozen van een minuut verstuurt. Je kunt triggerberichten sturen, zoals je volgers eraan herinneren dat je een link stuurt, na een tijdje en eraan herinneren dat hun product op hen wacht.

De juiste boodschap, aan de juiste persoon, op het juiste moment. Hoewel het vroeger erg ingewikkeld leek, kunnen we het tegenwoordig allemaal bewerken met een automatisering. Uiteindelijk blijft het alleen aan de merkteams om zich op de inhoud te concentreren. Hoewel er nog maar weinig tijd over is tot 2022 en chatbots prominent aanwezig zijn in consumententrends, raad ik je aan om InstaChamp te activeren in je Instagram-bedrijfsaccounts zonder tijd te verspillen en nieuwjaarscampagnes te starten.

Ähnliche Beiträge

Geef een antwoord