Hoe e-mail naar Hosting definiëren? – Registrar Blog

0
Hoe e-mail naar Hosting definiëren?  – Registrar Blog

Hoe e-mail naar Hosting definiëren? In dit artikel zullen we u het onderwerp van “Definieer een e-mail voor Hosting” vertellen op frequente verzoeken van onze klanten. Op deze manier kunt u eenvoudig uw e-mailadres definiëren voor het hostingpakket dat u hebt gekocht.

Allereerst de website isetescil.net sitewe gaan naar binnen.
Log in op je abonnement waarop je bent aangesloten op je domein en hostingpakket.
Nadat we zijn ingelogd, loggen we in op het hybride paneel in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteren we ons domein, waaraan we eerder onze hosting hebben toegevoegd, in het gedeelte ‘Domeinen toegewezen aan hosting’.
Nadat je het hebt geselecteerd, klik je op de e-mailcategorie die in het onderste paneel verschijnt en selecteer je ‘E-mail toevoegen’. Vervolgens schrijven we het e-mailadres dat we willen toevoegen aan het e-mailaccount.
Stel in het wachtwoordgedeelte een wachtwoord in in hoofdletters, kleine letters en cijfers. Of u kunt het door het systeem voorgestelde wachtwoord gebruiken door op de wachtwoordsuggestie te klikken.
Grootte van de brievenbus hosting
Na het bepalen en schrijven van het quotum dat we willen toewijzen aan de mail die we gaan maken van het totale quotum van ons pakket, drukt u op de knop ‘Opslaan’.

Hier is onze mail klaar voor gebruik.

Ähnliche Beiträge

Geef een antwoord