Heeft u nieuwe domeinextensies ontdekt? – Registrator Blog

4
Heeft u nieuwe domeinextensies ontdekt? – Registrator Blog

De meeste mensen weten een beetje over domeinextensies. Het is bijvoorbeeld moeilijk om iemand te vinden die niet weet wat .com is. Bovendien zijn .com en .net goed voor 50% van alle domeinextensies die wereldwijd zijn geregistreerd. In dit artikel isimtescil.net We bekijken de lijst met domeinextensies en zien hoeveel het er eigenlijk zijn, waarvoor ze worden gebruikt en wat aangepaste domeinextensies betekenen.

Wanneer is internet begonnen?

De eerste basisinfrastructuur van internet werd ontwikkeld in de jaren zestig en zeventig. Veel mensen wisten of begrepen niet echt hoe internet werkt of waar het voor dient.

De term “internet” werd pas in oktober 1995 echt gedefinieerd. De eerste 6 nieuwe domeinextensies omvatten:

.COM (ticari)
.ORG (organisatie)
.NET (netwerk)
.EDU (onderwijs)
.GOV (overheid)
.MIL (militair).

Vanaf het begin evolueert het internet voortdurend en in de groeimodus verandert het voortdurend, het groeit altijd. Meer inhoud, meer gebruik, meer domeinen worden toegevoegd aan de grotere lijst met inhoudextensies.

Topleveldomeinen van twee letters, zoals .US, .UK en .IL, worden bijvoorbeeld eerst geïnitialiseerd. Sindsdien zijn meer dan 200 ccTLD’s onderdeel geworden van het internet. Dit worden ook beschouwd als korte domeinextensies zoals .RU, .DE, .JP en meer.

Waarom zijn er zoveel domeinextensies?

Simpel gezegd, ICANN (Internet Corporation voor toegewezen namen en nummers) Het beheert de domeinnaamruimte sinds 1998. Internetbewustzijn om ICANN uit te breiden om te passen bij wat er gebeurt aankomst , in 2011 om de internetnaamruimte uit te breiden Nieuw gTLD-programma begonnen .

Dit gaf organisaties en bedrijven in wezen de mogelijkheid om een ​​aanvraag in te dienen om hun eigen topleveldomeinen te beheren. Deze nieuwe TLD’s zullen de wereldwijde internetgemeenschap ten goede komen door mensen te voorzien van meer betekenisvolle en gedenkwaardige domeinnamen om toegang te krijgen tot internetbronnen. Dus in werkelijkheid proberen ze bepaalde bedrijven en sectoren online gemakkelijk herkenbaar te maken door ze nieuwe bedrijfsextensies en aangepaste domeinextensies te geven.

Hoewel het aanvraagproces moeizaam verliep, waren er eind 2017 meer dan 1200 nieuwe topleveldomeinen op het internet gezet. Als je dat toevoegt aan wat er al is, zul je zien hoe we gemakkelijk meer dan 1.500 veldmarkeringen op het hoogste niveau halen. Het gaat erom wat mensen doen beste domeinnaam Makkelijker kunnen kiezen deed de deur voor hem open.

Domeinextensies sorteren op land

U kunt de rangschikking van domeinextensies verder uitbreiden door te kijken hoe ze per land zijn gesorteerd. Deze veranderen voortdurend door bepaalde regelgeving door ICANN of het betreffende land.

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe de ranglijst er nu uitziet. Zoals ik eerder al zei, de groei van internet gaat erg snel en het gaat in een ongelooflijk tempo. Top 10 landen die momenteel domeinextensies registreren:

 1. Chinese
 2. Tokelau
 3. Duitsland
 4. Verenigd Koninkrijk
 5. Russische Federatie
 6. Holland
 7. Brazilië
 8. Europeese Unie
 9. Australië
 10. Italië

Veldextensies doorsturen

.Aero (luchtvervoersindustrie)
.asia (Azië-Pacific regio)
.BIZ (bedrijven maar alle toepassingen)
.Cat (Catalaanse taalkundige en culturele gemeenschap)
.COM (handel maar onbeperkt / alle toepassingen)
.COOP (coöperaties),
.EDU (post-secundair onderwijsinstellingen)
.GOV (Amerikaanse overheid) .INFO (informatieve sites maar onbeperkt / alle toepassingen)
.INT (internationale organisaties opgericht bij verdrag)
.JOBS (werkgerelateerde sites)
.MIL (VS leger)
.MOBI (mobiel gebruik)
.MUSEUM (musea)
.NAME (particulieren)
.NET (netwerken maar onbeperkt / alle toepassingen)
.ORG (organisaties maar onbeperkt / alle toepassingen)
.pro (beroepen zoals juridisch, medisch)
.TEL (online telefoonboek of contactgegevens; virtueel visitekaartje)
.TRAVEL (reisindustrie)

Het is bijna onmogelijk om ze vandaag op te sommen omdat er zoveel opties zijn. Het voordeel is dat ze zo gericht zijn dat je voor zo ongeveer alles een extensie kunt vinden. Nu heb je een beter idee van wat domeinextensies zijn en hoe ze werken. Jij ook, de domein- en hostingleider van Turkije, klik hier om het meest geschikte pakket voor jou te kiezen op issimtescil.net!

#2020 Domeinprijzen #2020 Domein Zoeken

Ähnliche Beiträge

Geef een antwoord