Facebook-advertentiefout Marketeers moeten oppassen voor

3
Facebook-advertentiefout Marketeers moeten oppassen voor

Terwijl u adverteert op Facebook, kunt u tips krijgen en fouten maken die u zullen misleiden. Adverteren op Facebook is van een afstand goed te zien. Hoe moeilijk kan het zijn om een ​​budget te kiezen en je voorkeuren in te stellen? Wil je echter professioneel adverteren op Facebook, dan is dat helaas niet zo eenvoudig.

simtescil In dit artikel delen we enkele veelvoorkomende fouten met u om te voorkomen dat u soortgelijke fouten maakt.

1. Merk mag niet je enige focus zijn

Facebook-gebruikers komen overdag veel merkgerichte advertenties tegen en eerlijk gezegd vervelen ze zich erg met deze advertenties. Veel marketeers richten zich alleen op het merk en vergeten de 80/20-regel. U moet de campagne ongeveer 20% van uw merk en 80% van de doelgroep maken. Anders kun je een saai en ongedifferentieerd merk worden genoemd.

2. Extreme segmentatie van uw publiek

Met Facebook kun je je doelgroep segmenteren in verschillende advertentiegroepen, zodat je de juiste boodschap aan de juiste lead aflevert. Veel marketeers stappen af ​​van deze functie. Door uw doelgroepen te veel te segmenteren, kunt u het hele advertentie- en analyseproces onnodig ingewikkeld maken. Op dit punt raden we u aan de voorkeur te geven aan duidelijkere en nauwere doelgroepen.

3. Uw advertentie niet optimaliseren voor verschillende apparaten

Een groot percentage Facebook-gebruikers heeft toegang tot het platform via mobiele apparaten. De meesten gebruiken apps, maar hoe zit het met degenen die hun profielen openen via Chrome en Safari? Als u uw advertentiemateriaal niet voor alle platforms optimaliseert, loopt u iets mis.

4. Targeting niet specificeren

Een succesvolle social media marketingcampagne kost veel werk. U moet dieper in Advertentiebeheer duiken om de doelgroep te identificeren die u wilt bereiken. In het beste geval kunt u een aangepaste doelgroep ontwikkelen die uw huidige klanten, eerdere kopers en leads en websitebezoekers combineert.

5. Te vaak advertenties optimaliseren

Het voortdurend veranderen van Facebook-advertentieparameters is een veelgemaakte fout die marketeers maken. Ze veranderen doelen, budgetten en biedingen te vaak.

Waarom is dit een fout? Het duurt even voordat een bepaalde parameterinstelling resultaat geeft. U moet zich concentreren op de afzonderlijke analyses en verbinden hoe het werkt met andere parameters. Door de nuances te vaak te veranderen, kan het moeilijk zijn om onderscheid te maken tussen wat u helpt om succes te behalen en wat een afname van de effectiviteit veroorzaakt.

6. Het belang van begrotingscontroles negeren

Facebook biedt een breed scala aan budgetteringsopties. Adverteerders die nieuw zijn in het bedrijf vinden ze vaak verwarrend. Niet genoeg tijd nemen om dit aspect van adverteren op sociale media te begrijpen, is een grote fout.

Met dagbudgetten kunt u bijvoorbeeld elke dag consistente bedragen uitgeven. Het is een goede tool waarmee u uw doelgroep kunt targeten zonder uw budget te overschrijden. Een levenslang budget is een geweldig hulpmiddel om te synchroniseren met de missie van de campagne.

7. De campagne onderbreken

Stel dat u nieuwe advertenties heeft gemaakt en er veel geld in heeft geïnvesteerd. Je concentreerde je een week op het aantrekken van leads en nam daarna een pauze van twee weken van de campagne. Op dit punt kunnen we zeggen dat je een grote fout hebt gemaakt. Het is belangrijk om met uw advertenties te werken en hun prestaties dagelijks te analyseren. Facebook biedt eenvoudige en effectieve analyses. Je moet ze in je voordeel gebruiken.

Ähnliche Beiträge

Geef een antwoord