6 stappen naar SEO-opruiming

0
6 stappen naar SEO-opruiming

Als u een succesvol bedrijf heeft dat elke dag nieuwe klanten bereikt, ontdekt u misschien dat uw website recht evenredig met uw bedrijf groeit. Blogberichten, productpagina’s, e-commercevermeldingen en contactpagina’s zijn slechts enkele van de pagina’s die wachten op uw management voor SEO.

Met zoveel pagina’s om te beheren, kan het in sommige gevallen niet zo gaan als gepland. Slechte links kunnen onopgemerkt blijven, de websitestructuur kan rommelig worden en inhoud kan snel niet-geoptimaliseerd worden. Al deze kunnen de ervaring van uw bezoekers beïnvloeden, wat op zijn beurt uw bouncepercentage kan toenemen.

Daarom, om het goede momentum van uw bedrijf niet te bederven en de groei van uw bedrijf te ondersteunen met uw website; Het is erg belangrijk dat u uw site periodiek opruimt en de consistentie, relevantie en bruikbaarheid van de website handhaaft.

simtescil In dit artikel hebben we enkele stappen verzameld om uw website in lijn te houden met uw bedrijfsdoelen, klanten een goede ervaring te bieden en SEO-vriendelijk te zijn.

6 stappen om uw SEO-opruimstrategie uit te voeren

Voordat u begint met het opschonen van SEO, raden we u aan om uw website in het algemeen te bekijken. Dit is handig bij het evalueren van hoe uw website eruitziet in de ogen van een zoekmachine. Zodat u beter begrijpt hoe zoekmachines uw site ontdekken, crawlen en indexeren.

Een uitgebreide due dilligence zal u begeleiden bij wat er moet gebeuren. U kunt uw site-audits uitvoeren om SEO-problemen en crawlproblemen technisch te identificeren. Dit is een goed startpunt en als je eenmaal weet waar je moet beginnen, kun je de onderstaande stappen volgen om je website op te schonen.

1. Ruim uw sitestructuur op

De structuur van uw site kan een groot verschil maken in de rangschikking van zoekmachines en de manier waarop klanten omgaan met uw site.

Het eerste gebied dat de aandacht van uw bezoekers trekt en inspeelt op hun behoeften, is het sitemenu. Het is erg belangrijk dat het menu van uw site zich op een voor de klant toegankelijke plaats bevindt en dat het een gemakkelijke navigatie biedt. Anders kunnen klanten of potentiële klanten onmiddellijk op uw site verschijnen.

Een ander punt van overweging is de inhoud van de site. Is uw bedrijf of website momenteel afgestemd op uw doelen? Komt de inhoud van uw website overeen met uw huidige dienstverlening? Is uw inhoudstaal begrijpelijk? Wanneer je eerlijke antwoorden geeft op deze vragen, begin je vooruitgang te boeken.

Zoals met alles wat met marketing te maken heeft, is het opschonen van de sitestructuur gegevensgestuurd. Onderzoek uw prestatiegegevens om beschrijvende informatie over uw website te verzamelen. Zorg ervoor dat u ziet hoeveel verkeer de pagina’s krijgen wanneer bezoekers uw website bezoeken en waar dat verkeer vandaan komt. Op deze manier kunt u het stadium van de reis analyseren van de mensen die naar de startpagina van uw site komen en de inhoud van uw site vanuit hun oogpunt opschonen.

Gewapend met deze inzichten en kennis kunt u uw sitestructuur nieuw leven inblazen. Het categoriseren van uw webpagina’s en inhoud en het organiseren van deze categorieën op basis van relevantie, belang en prestaties zal een nieuwe start voor uw site zijn.

2. Identificeer en verwijder slechte links

Een slechte link is een link die in strijd is met de regels van Google. Google houdt niet van slechte links naar uw site. Een slechte link kan leiden tot boetes van Google die van invloed zijn op uw positie op pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines (SERP’s) en dus op de prestaties van uw hele website.

Om slechte links te elimineren, probeer eerst te zoeken naar websites die deze links hosten. U kunt dan de directe verwijdering van de links aanvragen. Maar als deze methode niet werkt, is het tijd om andere methoden te proberen. Op dit punt kunt u de URL’s van pagina’s of domeinen die naar uw site verwijzen, weigeren.

Wanneer u links afwijst, verzoekt u Google in feite om deze links naar uw websitedomein te negeren. Als uw verzoek succesvol is, worden deze links niet meegeteld door Google.

3. Verbroken links verwijderen of omleiden

Een gebroken link verwijst naar een link op uw website die naar een niet-bestaande pagina leidt. Als u hierop klikt, krijgt u een 404-foutmelding.

Als je een site-audit hebt gedaan, heb je waarschijnlijk een aantal verbroken links op je site gevonden. U vindt deze verbroken links in het rapport ‘Crawlfouten’ in Google Search Console.

4. Afbeeldingen optimaliseren

Het ontwerp en de afbeeldingen van een website zijn net zo belangrijk als de inhoud ervan. Want wanneer u de site betreedt, is het eerste dat opvalt het ontwerp en de visuals van de site. De gebruiker die van dit deel houdt, kan de inhoud comfortabeler en met interesse lezen. Afbeeldingen zijn ook een geweldige manier om de SEO van uw site een boost te geven! Afbeeldings-SEO bevat veel verschillende onderdelen en strategieën.

Om de laadsnelheid van uw site te verhogen, moet u de afbeeldingen op uw pagina’s comprimeren, zodat de pagina’s veel sneller laden en het bouncepercentage daalt.

5. Verwijder dubbele metadata

Elke titeltag en metabeschrijving die in de resultaten van zoekmachines wordt weergegeven, moet uniek en uniek zijn. Naarmate u meer pagina’s aan uw website toevoegt, kunnen de metadata ervan vermenigvuldigen en probleem met dubbele inhoud je kan leven. U heeft mogelijk dezelfde titeltags of zeer vergelijkbare metabeschrijvingen die de kwaliteit van uw site beïnvloeden zonder dat u het merkt.

Terwijl u de SEO van uw website opruimt, helpt het elimineren van dubbele metadata uw positie te verbeteren en aan de goede kant van Google te komen.

6- Controleer of elk veld werkt

Het feit dat elk gebied van uw website functioneel is en gebruikers resultaten kunnen krijgen van elk gebied waarop ze klikken, zorgt voor een unieke gebruikerservaring.

Bezoekers kunnen teleurgesteld zijn als delen van uw website niet goed werken. Deze situatie wordt niet goed gezien door Google en je rankings zullen afnemen.

Bekijk elke pagina om er zeker van te zijn dat deze werkt. Integratie van contactformulieren, registraties, e-commerce winkelwagentjes, betalingsverwerking, etc. de functionaliteit ervan testen.

Ähnliche Beiträge

Geef een antwoord